close button
آیا می‌خواهید به نسخه سبک ایران‌وایر بروید؟
به نظر می‌رسد برای بارگذاری محتوای این صفحه مشکل دارید. برای رفع آن به نسخه سبک ایران‌وایر بروید.
بلاگ

پیروزی‌های کارلوس کیروش، حمله منتقدان دولتی

۱۹ شهریور ۱۳۹۴
شما در ایران وایر
خواندن در ۵ دقیقه
پیروزی‌های کارلوس کیروش، حمله منتقدان دولتی
پیروزی‌های کارلوس کیروش، حمله منتقدان دولتی

دبیرکل فعلا روی هوا است تا رییس برگردد!

پدرام قائمى، شهروند خبرنگار

حتی اگر دبیرکل تازه وارد فدراسیون فوتبال این اجازه (و شاید بهتر است بگوییم دستور) را از مقام وزیر ورزش کشور داشته که بعد از پیروزی تیم ملی مقابل «گوام» در تهران لب به انتقاد از «کارلوس کی‌روش» باز کند، باز هم نمی‌توان منکر موفقیت‌هایی شد که مرد پرتغالی برای فوتبال ملی ایران به بار آورده است. او اولین سرمربی تاریخ ایران است که حمایت وزارت ورزش را پشت خود نمی‌بیند اگرچه جایگاهی مردمی در جامعه پیدا کرده است. 

بخش تازه داستان از یک پیروزی با ارزش در «ورزشگاه آزادی» شروع شد. کارلوس کی‌روش باز هم داشت جوان‌هایی را بازی می‌داد که میانگین سنی تیمش را به عدد مثال زدنی ۲۴ سال رسانده بودند. «علیرضا بیرانوند» درون دروازه، «وریا غفوری»، «امید ابراهیمی»، «مهدی طارمی» و «وحید امیری» در کنار یک جوان کشف شده از سوی خود کارلوس کی‎روش در جام ملت‌های استرالیا به نام «سردار آزمون».

ایران شش گل می‌زند، بیش از شش موقعیت دیگر خلق می‌کند و بعد آماده بازی با هند می‌شود. در آستانه پرواز، ناگهان صدای یک دبیرکل تازه وارد و مرد امین «محمود گودرزی»، وزیر ورزش و جوانان بلند می‌شود. 

«علیرضا اسدی» که مایل است کارمندان فدراسیون فوتبال او را در راهرو‌ها و اتاق‌های ساختمان فدراسیون «دکتر» خطاب کنند، در گفت‌و‌گو با «خبرآنلاین» می‌گوید: «درحیطه وظایف کی‎روش نیست که درباره مسایل مالی صحبت کند. این موضوع به کمیته بازاریابی فدراسیون فوتبال برمی گردد و شما شک نکنید که آن‌ها باید این کار را انجام بدهند. فکر نمی‌ کنم به کی‎روش ارتباطی داشته باشد که در این باره اظهارنظر کند. ناراحتی من کاملا طبیعی است. اگر من در کار کی‎روش دخالت کنم، مگر ایشان ناراحت نمی‌ شوند؟ طبیعی است که وقتی من هم می‌ بینم که کی‎روش در کاری که به او مربوط نیست دخالت می‌ کند، ناراحت می‌شوم. من با این موضوع مشکل دارم که سرمربی تیم‌ملی از رسانه‌ها استفاده کند و مثل همیشه نسبت به شرایط اعتراض داشته باشد. مگر سرمربی والیبال که موفق شده تیم را به جمع هشت تیم بر‌تر دنیا برساند، مشکل ندارد؟ فکر می‌ کنید او بلد نیست از رسانه‌ها استفاده کند؟»

واضح بود که مقایسه کردن کارلوس کی‎روش با «اسلوبودان کواچ»، سرمربی تیم ملی والیبال، یکی از کدهای وزارت ورزش و جوانان است. پیش از این، محمود گودرزی نیز در گفت‌و‌گو با خبرگزاری «مهر» با قیاس رفتار و عملکرد کی‎روش با همتای خود در تیم ملی والیبال و همین طور مقایسه «علی کفاشیان» با «محمود داورزنی»، رییس فدراسیون والیبال نشان داده بود که حتی برای به چالش کشیدن کی‎روش حاضر است مرد محبوب دیگری مثل «کواچ» را زیر پای خود تبدیل به پلکان کند. 

علی کفاشیان از بدو ورود عنصر وزارت ورزش به اتاق دبیرکلی فدراسیون سعی کرده بود رفتاری کج‎دار و مریز با علیرضا اسدی داشته باشد. او بخش‌های عمده‌ای از مسوولیت‌های یک دبیرکل را از او گرفته و به معاونان و نایب رییس خود بخشید و در عین حال، او را در جلسات و مذاکرات شرکت داد. اما این بار مقابل ادعای دبیر فدراسیون موضع گرفت و چنین گفت: «قبلا با کی‌روش صحبت کرده و گفته بودم که فقط در مورد مسایل فنی صحبت کند. کی‌روش هم قبول کرده بود. در فدراسیون فوتبال هم کسی نباید علیه تیم ملی و کادر فنی‌ آن صحبت کند. هر کسی می‌خواهد حرفی بزند، باید آن را به من بگوید و من هم به کی‎روش منتقل می‌کنم.»

در عین حال، یکی از کارمندان فدراسیون فوتبال به «ایران وایر» می‌گوید: «آقای کفاشیان که به همراه "حبیب کاشانی" به هلند رفته بود، با آقای اسدی تماس گرفت و به او تذکر داد تا زمان بازگشت او از هلند، نه هیچ مصاحبه‌ای با رسانه‌ها داشته باشد و نه پای هیچ نامه‌ای را امضا کند. فعلا آقای "اسلامیان"، نایب رییس اول فدراسیون فوتبال همه وظایف آقای کفاشیان را انجام می‌دهند تا او از سفر برگردد.»

نشانه‌های دودستگی در فدراسیون مقابل کارلوس کی‎روش را می‌توان جایی پیدا کرد که «محمود اسلامیان»، دوست صمیمی «اسحاق جهانگیری» و نماینده تام الاختیار دولت در بدنه فدراسیون فوتبال و نایب رییس کنونی فدراسیون بعد از مدت‌ها روزه سکوت خود را شکست و در قبال دبیرکل فدراسیون فوتبال موضع هجومی گرفت. او بدون آن که نامی از اسدی بیاورد، گفت این درست نیست که از داخل فدراسیون ما صدایی غیر از حمایت از تیم ملی فوتبال و کارلوس کی‌روش شنیده شود. 

اسلامیان که اینک با دستور کفاشیان به عنوان مدیر تیم ملی، نقش رابط مستقیم فدراسیون و کی‎روش را ایفا می‌کند، قبل از ترک تهران و عزیمت به هند برای پیوستن به اردوی تیم ملی، حرف آخر را به منتقدان سرمربی تیم ملی زد. او خواستار سکوت منتقدان کی‌روش در فدراسیون فوتبال شد. از محمود اسلامیان به عنوان جدی‌ترین گزینه دولت روحانی برای تصدی پست ریاست فدراسیون فوتبال نام برده می‌شود. 

به نظر می‌رسد این بار موضع گیری رییسی که همواره مقابل نقد‌ها و مشکلات خندیده و به راحتی از کنارشان گذشته، مقابل دبیرکلی که برای سومین بار -از فروردین ماه سال جاری تا امروز- علیه کارلوس کی‎روش به نیابت از وزارت ورزش لب باز کرده، تند باشد.

رییس فعلا دبیرکل خود را معلق نگه داشته تا با او دیدار کند. البته می‌توان به گفت‌و‌گوی تلفنی رییس فدراسیون با کارلوس کی‎روش بعد از صحبت‌های علیرضا اسدی هم اشاره کرد. کارلوس کی‎روش قبل از دیدار با هلند به «ایسنا» گفته بود: «پس از جام جهانی، حتی رییس‌جمهور هم از عملکرد ایران مقابل آرژانتین راضی بود اما وزیر ورزش و اسدی، دبیرکل فدراسیون نه.»

البته قبل از دیدار با هند، وقتی خبرنگاران از کی‎روش در مورد عملکرد علی کفاشیان در فدراسیون فوتبال پرسیده بودند، گفته بود: «مسلما او از بسیاری از مدیران بالا دست خود بهتر کار کرده است. نمی‌گویم عالی بوده و نقصی نداشته اما از روسای خود قطعا مفید‌تر بوده است.»

خبرنگاران از او پرسیده بودند که آیا او به وزیر ورزش اشاره می‌کند که کی‌روش زیرکی‌ خود را به رخ کشیده بود: «من به این بازی‌های سیاسی ورود پیدا نمی‌کنم. من یک مربی هستم و سیاست من داخل زمین است نه بیرون از زمین. من را در چنین مسایلی وارد نکنید چون خودم کارهای زیادی دارم انجام بدهم.»

پیروزی دوم مقابل هند، با گل‎زنی جوانانی مثل طارمی و آزمون هم نمی‌تواند دهان منتقدانی که می‌خواهند روبه روی کی‎روش قرار بگیرند را ببندد. فعلا مهم این است که وزارت ورزش دنبال سهم خود از فوتبال می‌گردد؛ سهمی مثل ریاست «دکتر» علیرضا اسدی بر فدراسیون فوتبال!

**دیدگاه نویسنده الزاما بیانگر نظر ایران وایر نیست. ایران وایر در بخش وبلاگ ها، از انتشار همه دیدگاه ها استقبال می کند.

از بخش پاسخگویی دیدن کنید

در این بخش ایران وایر می‌توانید با مسوولان تماس بگیرید و کارزار خود را برای مشکلات مختلف راه‌اندازی کنید

صفحه پاسخگویی

ثبت نظر

گزارش

قرص خبر 19 شهریورماه: مردم نقشی در بحران کم آبی ندارند

۱۹ شهریور ۱۳۹۴
ایران‌وایر
خواندن در ۵ دقیقه
قرص خبر 19 شهریورماه: مردم نقشی در بحران کم آبی ندارند