close button
آیا می‌خواهید به نسخه سبک ایران‌وایر بروید؟
به نظر می‌رسد برای بارگذاری محتوای این صفحه مشکل دارید. برای رفع آن به نسخه سبک ایران‌وایر بروید.
بلاگ

يافته تازه در جلوگيری از پير شدن

۸ اسفند ۱۳۹۴
همایون خیری
خواندن در ۳ دقیقه
يافته تازه در جلوگيری از پير شدن

ناميرایی موضوعی‌ست که در ميان افسانه‌های ملل می‌توان شخصيت‌هايی برای آن يافت گرچه که هنوز در واقعيت نمونه‌ای برای آن يافت نشده

يافته تازه در جلوگيری از پير شدن
يک کشف تازه که گزارش آن توسط پژوهشگران بريتانيایی منتشر شده با استفاده از توانايی سلول‌های پوست می‌توان راهی برای جلوگيری از پير شدن يافت. اين اولين بار است که از سلول‌های پوست بعنوان راه حلی برای ناميرايی استفاده می‌شود.

پژوهشگران دانشگاه نيوکاسل با انتشار نتايج مطالعه تازه خود در نشريه علمی "جستجوگری در پوست" از کاهش فعاليت يک آنزيم کليدی در ميتوکندری‌های سلولی در پوست بعنوان علت پير شدن نام می‌برند. آنچه در یافته تازه به دست آمده اين است که فرآيند پير شدن با کم شدن فعاليت يک آنزيم در سلول‌ها رخ می‌دهد و اگر اين آنزيم را بتوان فعال نگاه داشت می‌توان پير شدن را کند يا متوقف کرد.

ميتوکندری يکی از اجزاء سلولی‌ست در موجودات پرسلولی‌ست که بعنوان کارخانه توليد انرژی شناخته می‌شود. قطر

يافته تازه در جلوگيری از پير شدن
خونی فاقد میتوکندری هستند. سلول‌ها برای انجام فعاليت‌های حياتی خود نياز به انرژی دارند و ميتوکندری‌های درون سلول‌ها مسئول توليد اين انرژی هستند.

کشف تازه پژوهشگران مربوط به کاهش فعاليت آنزيمی به نام ترکيب يا کمپلکس 2 ميتوکندريایی‌ست که در ديواره داخلی ميتوکندری‌ها قرار گرفته است. مهمترين فعاليت‌های اين آنزيم مربوط به چرخه اسيد سيتريک و انتقال الکترون‌ها به درون سلول‌هاست. ترکيب 2 ميتوکندريايی چيزی شبيه به يک بزرگراه در ديواره ميتوکندری‌های سلول ايجاد می‌کند تا الکترون‌ها بتوانند از طريق آن وارد و خارج شوند. داد و ستد الکترونی میتوکندری‌ها نظير ايجاد جريان برق در يک سيم است و آنچه از اين فعاليت آنزيمی نصيب سلول‌ها می‌شود توليد انرژی برای حیات سلولی‌ست.

پژوهشگران می‌گويند کاهش فعاليت اين ترکيب آنزيمی منجر به افزايش

يافته تازه در جلوگيری از پير شدن
مواد مضر نظير راديکال‌های آزاد در درون سلول‌ها می‌شود. چنين تغييری پيری و سپس مرگ سلولی را به همراه دارد. مطالعات قبلی نيز نشان داده بودند که يکی از دلايل بروز چين و چروک در پوست کاهش فعاليت ميتوکندری‌های پوست است اما کشف تازه می‌گويد آنچه بعنوان تغيير در فعاليت ميتوکندری‌ها شناخته می‌شود در واقع کاهش فعاليت آنزيم ترکيب 2 است.   

40 سال پيش برای اولين بار پژوهشگران دانشگاه نبراسکا با انتشار مقاله‌ای به نقش ميتوکندری‌ها در بقای سلولی اشاره کرده بودند. در سال‌های اخير نيز توجه به ناکارآمدی ميتوکندری‌ها در اثر نقائص مواد ژنتيکی آن‌ها از جمله DNA افزايش يافته بود. اما در اين که کدام بخش از ساختار ميتوکندری‌ها در حفظ يا کاهش فعاليت آن‌ها تاثير دارد موضوعی نامشخص بود. مطالعه پژوهشگران بريتانيايی به اجزاء ترکيب 2 ميتوکندريایی که شامل پنج مجموعه مختلف است بعنوان عامل تعيین کننده بقای اين کارخانه‌های توليد انرژی سلولی تاکيد می‌کند.

برای تعيين ميزان فعاليت اين ترکيب آنزيمی از نمونه‌های پوست 27 داوطلب در سنين بين شش تا 72 سال استفاده شد. نمونه‌های پوستی استفاده شده مربوط به بخش‌هايی از بدن داوطلبان بود که در معرض تابش مستقيم آفتاب قرار نداشتند زيرا گمان می‌رود تابش آفتاب می‌تواند زايایی پوست را دچار اختلال کند.

يافته جديد نشان می‌دهد اگر بتوان با کمک داروها يا مواد آرايشی آنزيم ترکيب 2 را فعال نگاه داشت سلول‌ها قادرند همچنان به بازسازی خود ادامه دهند و ناميرايی آن‌ها ادامه يابد.   

 

ثبت نظر

صفحه‌های ویژه

نتایح رسمی انتخابات دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی

۸ اسفند ۱۳۹۴
شهرام رفیع زاده
خواندن در ۶ دقیقه
نتایح رسمی انتخابات دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی