close button
آیا می‌خواهید به نسخه سبک ایران‌وایر بروید؟
به نظر می‌رسد برای بارگذاری محتوای این صفحه مشکل دارید. برای رفع آن به نسخه سبک ایران‌وایر بروید.
بلاگ

با حکم نماینده رهبر در مشهد، کنسرت علی زند وکیل لغو شد

۲۵ فروردین ۱۳۹۵
شما در ایران وایر
خواندن در ۶ دقیقه
با حکم نماینده رهبر در مشهد، کنسرت علی زند وکیل لغو شد

شهرام علیزاده، شهروند خبرنگار، مشهد

کنسرت «علی زند وکیل» با وجود دریافت مجوز، یک روز مانده به اجرا در «شاندیز» با دستور امام جمعه و نماینده ولی فقیه در مشهد لغو شد. این در حالی بود که بلیت‌های این اجرا در کم تر از یک ساعت در دو سانس به پایان رسید و مردم تقاضای تمدید آن را داشتند.
در چند روز گذشته اخباری از ممنوعیت اجرای کنسرت در دانشگاه‌ها نیز توسط نهاد ولی فقیه صادر شده است.

علی زند وکیل که در صفحه اینستاگرام خود از استقبال مردم مشهد از کنسرتش سپاس‎گزاری کرده، به مردم وعده داده بود اجرای «یادی به رنگ امروز» که تازه‌ترین آلبوم او است را به همراه قطعاتی قدیمی، از جمله بازخوانی قطعه «رفتی» اجرا کند. او این قطعات را حدود دو سال پیش در سالن تآترشهر مشهد در کنسرت «ترانه‌های قدیمی» اجرا کرده بود.

به گزارش سایت «مشهد نیوز»، مشاور مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مشهد در نامه‌ای به شرکت «آوای ماندگار» که برگزار کننده این کنسرت بود، لغو آن را براساس حکم دادستانی اعلام کرده است. در این نامه آمده است:«کنسرت زنده تلفیقی گروه زند با صدای آقای علی زند وکیلی و باعنایت به نامه دادستان محترم شهرستان به شماره «۲۵ د/ک» مورخ ۲۱ فروردین ۹۵(که حکم قضایی محسوب می‌شود) و هم‎چنین مکاتبه شماره «۹۵/۵۱۸» مورخ ۲۳فروردین۹۵ اداره موسیقی اداره کل متبوع مبنی بر عدم برگزاری برنامه و براساس شرایط و حساسیت‌های موجود، مراتب جهت اقدام لازم و اطلاع  رسانی به موقع به هنرمندان و مردم شریف و هنردوست اعلان می‌گردد. شایان ذکر است مستند به متن نامه یاد شده اداره موسیقی استان، به محض فراهم آمدن شرایط مطلوب و در اولین فرصت نسبت به برنامه‌ریزی اجرای یاد شده در زمان و مکان جدیدی همکاری لازم با موسسه صورت خواهد پذیرفت.»

 بنابراین، مسوولان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی شهر مشهد این نامه را به عنوان لغو کنسرت ندانسته و گفته‌اند که تلاش می‌کنند آن را حل کنند.

«محسن سمیعی»، سرپرست اداره کل موسیقی خراسان رضوی در این مورد به «ایسنا» گفته است:«این کنسرت لغو نشده اما به‌دلیل بروز برخی حساسیت‌ها و مخالفت‌هایی که شد مبنی بر این‌که شاندیز هم جزو حریم شهر مشهد به‌شمار می‌آید و یک سری مخالفت‌های دیگر از این دست، بعد از انجام فرآیند قانونی این کنسرت، به‌دلیل دامنه‌دار شدن مخالفت‌ها، مصلحت بر این اساس شد که کنسرت برگزار نشود. ما با فرماندار منطقه شاندیز به توافق رسیدیم که در یک زمان و مکان که این مسأله کم تر دچار بحران شود، کنسرت را برگزار کنیم. اوایل هفته آینده نیز اطلاعیه‌ای خواهیم داد و مکان و زمان دقیق این رویداد فرهنگی را اعلام خواهیم کرد تا کسانی که بلیت تهیه کرده‌اند، سردرگم نشوند.»

سمیعی توضیح داد: «لغو یک کنسرت به این معنی است که مقامات نامه بزنند و دلیل بیاورند که این کنسرت نباید برگزار شود. در حالی که چنین اتفاقی برای کنسرت یادشده نیفتاده است.»

او با اشاره به این‌که مخالفت‌ها برای برگزار نشدن این کنسرت، رسمی نبوده است، بیان کرد: «لغو، یک پدیده رسمی است که برخی مقامات رسما نامه می‌زنند که به این دلایل کنسرت لغو شود اما در رابطه با کنسرت علی زندوکیلی، مخالفت‌ها باعث شد که تصمیم بگیریم زمان و مکان این کنسرت را جابه‌جا کنیم.»

وی افزود: «تلاش ما این است که با تأخیر، این کنسرت در منطقه شاندیز برگزار شود اما اگر نشد، در یکی از شهرستان‌هایی که شرایط دسترسی و سالن مناسبی داشته باشد، کنسرت را برگزار می‌کنیم.»

گفته می‌شود که برگزارکنندگان کنسرت با مسوولان فرهنگی شهر «چناران» صحبت کرده ‌اند که در صورت پیدا شدن شرایط مناسب، این کنسرت را در این شهر که نزدیک به ۴۰ کیلومتر دورتر از مشهد است، برگزار کنند؛ شهری که در دو سال گذشته کنسرت «علی رضا قربانی» در آن با اعتراض امام جمعه مشهد لغو شد.

این تصمیم با نارضایتی کسانی که مشتاقانه در انتظار برگزاری کنسرت در مشهد بودند، رو به رو شده است. برخی از این افراد در شبکه‌های اجتماعی نسبت به وضعیت پیش آمده اعتراض کرده اند. آن‌ها معتقد هستند برگزاری کنسرت در شهری دیگر باعث می‌شود تا بسیاری از مردم با وجود علاقه به حضور در آن، نتوانند خودشان را به چناران برسانند.

بیش تر این افراد، جوانان مشتاقی هستند که در صورت برگزاری کنسرت در چناران، رفت و آمدشان سخت و غیرممکن می‌شود.

اجرای کنسرت در حریم شهر مشهد چند سالی است که با مشکلات زیادی رو به رو است. شهری که روزگاری میزبان جشنواره «توس» و اجرای هنرمندان سرشناس ایران بود، حالا از زمانی که «احمد علم الهدی» امام جمعه این شهر شده، بارها با برگزاری هرگونه کنسرت در محدوده شهر مشهد مخالفت شده است. این روحانی تندرو که با اظهارنظرهای تند و اصول گرایانه اش معروف است، چند سال پیش رسما اعلام کرد تا زمانی که زنده است، اجازه بلند شدن نوای ساز هیچ هنرمندی را در «دارلعباده» که آستان قدس خراسان در آن قرار دارد، نخواهد داد.
آن چه علم الهدی بارها در اظهار نظرهایش تاکید کرده، این است که برگزاری کنسرت‌ لهو و لعب است و ایجاد فساد می کند و باعث معاشرت دخترها و پسرها می‌شود. او در سال ۹۳ در یکی از خطبه‌های نماز جمعه گفته بود:«کنسرت موسیقی، مطرب بازی است و چون تمام شهر مشهد حرم امام رضا است، لذا برگزاری کنسرت در مشهد، مطرب بازی در حرم آن حضرت است.»

او افزوده بود:«حدود حرم حضرت امام رضا را بین دو کوه تعیین کردند لذا محدوده حرم تنها زیر گنبد حرم مطهر رضوی و سقف رواق ها و مساجد آن نیست.»

علم الهدی تاکید کرده بود: «این که می گویم در مشهد کنسرت برگزار نشود، از باب اعمال قدرت و دستور نیست بلکه حرف طلبگی من است چون ما با موسیقی مساله ای نداریم و در این زمینه هم هر کس پیرو مرجع تقلید خود است. اما کنسرت، مطرب بازی است. در حمایت از این ناهنجاری، خبرگزاری "دویچه وله" آلمان اعلام کرد که برخی مسوولان محلی وابسته به رهبری ایران با آزادی هنری مخالفت می کنند که اگر مقصود آن ها من هستم، به نظر من این بی بند و باری و مطرب بازی است.»

این واکنش باعث شد تا کنسرت گذاران برای این موضوع راه چاره‌ای بیاندیشند. این راه نیز برگزاری کنسرت در مکان‌هایی مانند شاندیز و «گل‎بهار» است که در محدوده شهر مشهد نیستند اما در فاصله ۲۰ کیلومتری مشهد قرار دارند. در چند سال گذشته نیز چندین کنسرت، از جمله کنسرت «علی لهراسبی» و «سالار عقیلی» در شاندیز برگزار شده است. البته اجرای سالار عقیلی در این شهر نیز با مشکلاتی رو به رو شد و با وجود ورود مردم به سالن، تا زمانی که تنها نوازنده زن این اجرا، یعنی همسر عقیلی از صحنه بیرون نرفت، اجازه اجرا پیدا نکرد.

اما این راه حل نیز پایان مشکلات برگزارکنندگان کنسرت در این شهر نبوده است. به نظر می‌رسد حالا که علم‌الهدی در کنار سمت امام جمعه، نمایندگی ولی فقیه را نیز در این شهر به دست گرفته، اختیاراتش وسیع‌تر از محدوده شهر مشهد شده و مجوز کنسرت در شهرهای نزدیک به این شهر را نیز لغو می‌کند. هر چند برخی از مردم مشهد معتقدند که مخالفت نهادهای تندرو در مشهد با برگزاری برنامه‌های هنری سلیقه‌ای است و در چند سال گذشته برنامه‌هایی در محدوده خود شهر مشهد برگزار شده که وضعیت فرهنگی خوبی نداشته اند و برخی از آهنگ‌های لس‌آنجلسی نیز در آن‌ها اجرا شده است.

البته این تنها شهر مشهد نیست که در چند سال گذشته با مشکل لغو کنسرت مواجه بوده است. در چند سال گذشته با وجود تاکید پشت سر هم مسوولان هنری دولت حسن روحانی بر پایبندی بر مجوزهایی که صادر می‌کنند، گروه‌های تندرو در شهرهایی چون اصفهان،‌ یزد و آبادان از برگزاری کنسرت ها جلوگیری کرده اند.

از بخش پاسخگویی دیدن کنید

در این بخش ایران وایر می‌توانید با مسوولان تماس بگیرید و کارزار خود را برای مشکلات مختلف راه‌اندازی کنید

صفحه پاسخگویی

ثبت نظر

زنان

فرناز اسماعیل زاده؛ عضو تیم ملی سنگ نوردی: به خاطر نوع پوشش...

۲۵ فروردین ۱۳۹۵
شیما شهرابی
خواندن در ۵ دقیقه
فرناز اسماعیل زاده؛ عضو تیم ملی سنگ نوردی: به خاطر نوع پوشش اسپانسرمان نمی‌شوند