close button
آیا می‌خواهید به نسخه سبک ایران‌وایر بروید؟
به نظر می‌رسد برای بارگذاری محتوای این صفحه مشکل دارید. برای رفع آن به نسخه سبک ایران‌وایر بروید.
گزارش

علیرضا دبیر، چفیه بر گردن کنار ورزشکار فلسطینی؛ علی ابو رومایلا کیست؟

۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
پیام یونسی‌پور
خواندن در ۵ دقیقه
علیرضا دبیر، چفیه بر گردن کنار ورزشکار فلسطینی؛ علی ابو رومایلا کیست؟
رسانه‌های حکومتی در ایران تصویر علی‌رضا دبیر کنار یک ورزشکار آماتور فلسطینی را منتشر کرده و او را علی ابو رومیلا معرفی کرده‌اند.
علیرضا دبیر، چفیه بر گردن کنار ورزشکار فلسطینی؛ علی ابو رومایلا کیست؟
اطلاعات سایت رسمی فدراسیون جهانی کشتی نشان می‌دهد که او کشتی را از سال ۲۰۲۱ در ترکیه و با حمایت دولت این کشور آغاز کرده است.
علیرضا دبیر، چفیه بر گردن کنار ورزشکار فلسطینی؛ علی ابو رومایلا کیست؟
طبق نوشته رسانه‌های فلسطینی، علی ابو رومیلا از سال ۲۰۲۰ با هزینه‌های دولت ترکیه در ترکیه درس می‌خواند، زندگی می‌کند و حالا کشتی می‌گیرد.
علیرضا دبیر، چفیه بر گردن کنار ورزشکار فلسطینی؛ علی ابو رومایلا کیست؟
این کشتی‌گیر در مصاحبه با رسانه‌های فلسطینی هیچ اشاره‌ای به مشکلات احتمالی که اسرائیل یا آن‌چه جمهوری اسلامی «دولت اشغالگر» می‌نامد نام نبرده بود.

«علی‌رضا دبیر»، در سفری به استانبول که توام با ناکامی و عدم موفقیت برای کشتی آزاد ایران در انتخابی المپیک پاریس بود، کنار یک ورزشکار فلسطینی ایستاد، با چفیه‌ای به دور گردن و لبخندی پیروزمندانه عکس یادگاری گرفت و در رسانه‌های ایران منتشر کرد.

رسانه‌های حکومتی ازجمله «ورزش سه»، این ورزشکار را «علی ابو رومایلا»، کشتی‌گیر دسته ۵۷ کیلوگرم فلسطینی معرفی کرده‌ و نوشته‌اند: «این کشتی‌گیر به نمایندگی از مردم و ورزشکاران فلسطین از مواضع فدراسیون کشتی و کمک‌های آن به کشتی این کشور و همچنین مواضع جمهوری اسلامی ایران در دفاع از مردم مظلوم و بی‌دفاع فلسطین، قدردانی کرد.»

***

نام کاملش «Ali MM Aburumaila» است. متولد شهر «Hebron» (الخلیل) که گفته می‌شود بیش از ۷۵ درصد از شهروندانش تابعیت مضاعف اسراییلی را کنار شهروندی فلسطینی خود دارند. برخلاف ادعای رسانه‌های وابسته به حکومت، او به‌هیچ‌وجه در رقابت‌های کشتی آزاد استانبول (انتخابی المپیک ۲۰۲۴ پاریس) شرکت نکرده بود و طبق ادعای رسانه‌های عرب‌زبان، در سال‌های گذشته با هزینه‌های دولت اردوغان، در ترکیه اقامت، زندگی و ورزش می‌کند.

منابع «ایران‌وایر» نیز مدعی هستند که ملاقات علی‌رضا دبیر با ورزشکار آماتور، نه با درخواست علی ابو رومایلا، که با پیشنهاد رییس فدراسیون کشتی جمهوری اسلامی صورت گرفته بود.

در این گزارش می‌پرسیم علی ابو رومایلا که از سال ۲۰۲۰ در ترکیه با هزینه‌های دولت این کشور در رشته تربیت بدنی درس می‌خواند، اقامت رایگان دارد و با حمایت همین دولت کشتی گرفتن را آغاز کرده، کیست؟

گنجشکی رنگ شده بود، نه قناری

وبسایت اتحادیه جهانی کشتی، علی ابو رومایلا را ۲۵ ساله معرفی می‌کند. در این وبسایت قید شده که او کشتی را از سال ۲۰۲۱ (یعنی کمتر از ۴ سال پیش) آغاز کرده و در تمام این سال‌ها فقط به سه پیروزی رسیده است. دو بار در سال ۲۰۲۱ و یک بار در سال ۲۰۲۲. به این ترتیب ورزشکاری که رییس فدراسیون کشتی کنار او عکس یادگاری می‌اندازد و رسانه‌های ایران او را قهرمان کشتی فلسطین می‌خوانند، در چهار سال اخیر به سه پیروزی و ۲۱ شکست در بازی‌های بین‌المللی رسیده است.

نکته قابل توجه در مورد علی ابو رومایلا این است که خود را در وزن ۵۷ کیلوگرم معرفی کرده، اما در تصاویری که کنار علی‌رضا دبیر از او به ثبت رسیده، فربه‌تر از رییس فدراسیون ۴۸ ساله کشتی ایران به‌نظر می‌رسد. علی‌رضا دبیر در دوران ورزش حرفه‌ای خود در وزن ۵۸ کیلوگرم کشتی می‌گرفت.

نام او اما در فهرست کشتی‌گیرانی که در استانبول برای رقابت‌های کشتی آزاد استانبول حضور داشتند، به چشم نمی‌خورد. طبق اطلاعات وبسایت رسمی این مسابقات، ۴۲ کشتی‌گیر در وزن ۵۷ کیلوگرم حضور داشتند، اما نامی از علی ابو رومایلا یا هیچ ورزشکار فلسطینی دیگری در این وزن، به چشم نمی‌خورد.

جست‌وجو بیشتر نشان می‌دهد که نام او به‌دلیل «غیرحرفه‌ای» بودن و قرار داشتن در فهرست کشتی‌گیرهای آماتور، حتی در رنکینگ اتحادیه جهانی کشتی هم قرار ندارد.

«ایران‌وایر» در ادامه تحقیقات خود متوجه شده است که نه‌تنها نام علی ابو رومایلا در فهرست کشتی‌گیران حاضر در استانبول که حق حضور در رقابت‌های انتخابی المپیک ۲۰۲۴ پاریس داشتند وجود ندارد، که حتی رشته «کشتی» میان رشته‌های ورزشی که فلسطینی‌ها برای حضور در رقابت‌های المپیک پاریس در آن‌ها مبارزه می‌کنند نیز‌، به چشم نمی‌خورد.

در صفحه رسمی کمیته بین‌المللی المپیک (IOC)، نام تمامی ورزشکاران فلسطینی که در رقابت‌های انتخابی المپیک مبارزه می‌کنند به چشم می‌خورد؛ رشته‌های دوومیدانی، شنا و جودو، مهم‌ترین رشته‌ها هستند و هیچ نامی از ورزشکار فلسطینی که در رشته کشتی مبارزه کند، دیده نمی‌شود.

از همه‌چیز ناراضی بود جز اسراییل

بررسی زندگی او، طبق آنچه در سال‌های اخیر در رسانه‌های عرب‌زبان منطقه خاورمیانه منتشر شده، ملاقات علی‌رضا دبیر و علی ابو رومایلا را بیشتر روشن می‌کند. به‌نظر می‌رسد که او طی سال‌های اخیر به «چنگ زدن بر منابع کشورهای دیگر» عادت کرده است.

سال ۲۰۲۱، رسانه‌های عربی او را به‌عنوان جوان کشتی‌گیر فلسطینی که در کشور ترکیه با هزینه‌های دولت ترکیه در حال تحصیل در رشته تربیت‌بدنی است معرفی کردند. در این گزارش آمده بود که علی ابو رومایلا سال ۲۰۰۹ در حال حفظ کردن قرآن در یک مسجد بود که ناگهان با یک مربی جوان کشتی آشنا شده و به این رشته ورزشی علاقمند شده است.

دقیقا یک سال پیش‌از این گزارش، یعنی فوریه ۲۰۲۰، علی ابو رومایلا در گفت‌وگو با «فلسطین آنلاین»، از دولت ترکیه برای کمک‌هایی که برای تحصیل و زندگی رایگان در ترکیه در اختیار او قرار داده تشکر می‌کند، ولی خطاب به دولت اردوغان می‌گوید: «انتظار دارم دولت ترکیه به من برای ترقی در رشته ورزشی محبوبم یعنی کشتی نیز، کمک کند.» او یک سال بعد کشتی را به‌صورت حرفه‌ای آغاز کرد؛ البته با کمک‌های دولتی.

میزان دغدغه‌اش برای موضوع فلسطین و اسراییل را هم می‌‌توان در صحبت‌هایی که با رسانه‌های عرب‌زبان داشته پیدا کرد. وقتی خبرنگار از او پرسید که مهم‌ترین چالش‌های زندگی‌ اجتماعی، ورزشی و شخصی‌اش چیست، گفته بود: «مشکلات زیادی دارم، ازجمله کمبود ساعات تمرین، عدم توجه کافی به امکانات و نبود حمایت مالی. من به یک حامی مالی دائمی برای ورزش حرفه‌ای‌ام نیاز دارم. همچنین بازی‌های بیشتر، اردوهای بیشتر و شناختن ورزشکاران کشتی‌گیر بهتر.» او حتی از اینکه مسیر خانه تا محل تمرینش در فلسطین زیاد بوده گلایه کرده بود، اما نامی از اسراییل یا آنچه حکومت ایران از آن به‌عنوان «نیروهای اشغالگر» یاد می‌کند، نیاورده بود.

آیا کشتی برای فلسطینی‌ها محبوب است؟

برخلاف اسراییل که تقریبا در تمامی اوزان کشتی‌گیرهای مدعی تربیت کرده، این رشته ورزشی برای شهروندان فلسطینی چندان محبوب نیست.

فدراسیون کشتی فلسطین هیچ وبسایتی ندارد. یک صفحه فیسبوک منتسب به این فدراسیون با فعالیت‌هایی محدود هرازگاهی تصاویری از سلفی‌های روسای فدراسیون با کشتی‌گیران را منتشر می‌کند و به‌نظر می‌رسد که این تشکل، ماهیتی جدی مانند فدراسیون فوتبال فلسطین در این کشور پیدا نکرده است.

طبق گزارش رسانه‌های فلسطینی، دو رشته ورزشی «مچ‌اندازی» و «کشتی»، رشته‌های محبوب در نوار غزه هستند. همین دو رشته ورزشی در سایر نقاط این سرزمین با اقبالی از سوی مردم و جوانان روبه‌رو نشده‌اند. تصاویر و گزارش‌هایی که این رسانه‌ها از برگزاری مسابقات مچ‌اندازی و کشتی در نوار غزه منتشر کرده‌اند هم، جوانان را در حال فریاد زدن و کری‌خوانی برای هم در حین مبارزه نشان می‌دهد؛ آن‌ها به‌صورت حرفه‌ای هم علاقه‌ای به این دو رشته ورزشی نداشتند.

با‌این‌حال به‌نظر نمی‌رسد که علی‌رضا دبیر از دیدار با ورزشکار فلسطینی و وعده‌های حمایتی به او، به‌دنبال کمک به رشد این رشته ورزشی باشد. او رضایت مدیران بالادستی حکومت با انتشار تصویر چفیه‌ای بر گردنش و ایستادن کنار ورزشکار فربه فلسطینی به نشانه حمایت از مردم این سرزمین را می‌خواهد.

از بخش پاسخگویی دیدن کنید

در این بخش ایران وایر می‌توانید با مسوولان تماس بگیرید و کارزار خود را برای مشکلات مختلف راه‌اندازی کنید

صفحه پاسخگویی

ثبت نظر

اخبار

تمدید قرار بازداشت دست‌کم ۱۲ کنشگر آذربایجانی محبوس در اوین

۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
خواندن در ۲ دقیقه
تمدید قرار بازداشت دست‌کم ۱۲ کنشگر آذربایجانی محبوس در اوین