close button
آیا می‌خواهید به نسخه سبک ایران‌وایر بروید؟
به نظر می‌رسد برای بارگذاری محتوای این صفحه مشکل دارید. برای رفع آن به نسخه سبک ایران‌وایر بروید.
اخبار

افزایش قیمت گوشت و خطر سوءتغذیه برای اقشار کم درآمد

۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
خواندن در ۳ دقیقه
افزایش قیمت گوشت و خطر سوء تغذیه اقشار کم درآمد
به گزارش ایلنا، از روز شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ هر کیلو دام زنده ۳۳۰ هزار تومان و هر کیلو دام کشتار ۶۴۰ هزار تومان قیمت دارد.

برخی رسانه‌ها در ایران از افزایش مجدد قیمت گوشت در ایران خبر داده‌اند.

کمبود گوشت در سبد غذایی ایرانیان زنگ خطر سوءتغذیه در میان خانواده‌‌‌‌‌‌ های ایرانی را به صدا درآورده تا جایی که دبیر انجمن صنعت گوشت و مواد پروتئینی کشور اعلام کرده است که سرانه مصرف گوشت در دنیا ۳۰ کیلوگرم در سال است اما در ایران، این میزان به ۵ کیلوگرم رسیده است و تداوم این روند سوء‌تغذیه به برای اقشار کم درآمد را در پی دارد.

به گزارش ایلنا، از روز شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ هر کیلو دام زنده ۳۳۰ هزار تومان و هر کیلو دام کشتار ۶۴۰ هزار تومان قیمت دارد.

قیمت هر کیلو مرغ زنده نیز  ۵۶ هزار و ۷۲۱ تومان و هر کیلو مرغ کشتار ۸۰ هزار و ۱۳۳ تومان اعلام شده است.

قیمت هر کیلو گوشت منجمد گوساله ۳۳۰ هزار تومان ،قیمت بوقلمون کشتار ۹۰ هزار تومان و نرخ هر کیلو گوشت شترمرغ کشتار ۳۳۳ هزار تومان اعلام شده است. 

مسعود رسولی دبیر انجمن صنعت گوشت و مواد پروتئینی کشور در گفتگو با دنیای اقتصاد،  درباره افزایش قیمت گوشت در یک ماه اخیر و کاهش سرانه مصرف آن گفت: «درباره گوشت آزاد نرخ مصوبی وجود ندارد.»

۲۴ اسفند ۱۴۰۱ آخرین باری بود که قیمت دولتی گوشت اعلام شد. 

بازار آزاد گوشت هم متناسب با تورم رشد کرده است. هرچند به نسبت برخی کالا‌ها، گوشت خیلی افزایش پیدا نکرده است. کاهش خرید گوشت در بازار اما خیلی محسوس شده است. سرانه مصرف گوشت ایران به شدت کم شده و میزان مصرف میانگین در کل دنیا تایید می‎کند  سرانه مصرف ۳۰ کیلوگرم در سال است که در ایران ۵ کیلوگرم تخمین زده می‌شود.. تداوم این روند می‌تواند به بروزه  سوء‌تغذیه در میان ایرانیان به ویژه گروه‌های آسیب‌پذیر همچون کودکان، افراد سالمند و زنان منجر شود.

دبیر انجمن صنعت گوشت و مواد پروتئینی کشور درباره تأثیر واردات گوشت دولتی بر بازار می‌گوید: «واردات گوشتی که دولت می‌کند درست است. دولت نمی‌خواهد صد درصد نیاز بازار را به واردات پیوند دهد. در این صورت دامدار داخلی آسیب می‌بیند. دولت با واردات می‌تواند بازار را کنترل کند. اگر واردات گوشت نباشد، گوشت لاشه کشتارگاه بالای یک میلیون می‌رود اما الان ۶۰۰ هزار تومان است. حجم واردات نیز خیلی نیست.»

دبیر انجمن صنعت گوشت و مواد پروتئینی کشور، درباره کاهش سود دامداران در صورت بالا رفتن قیمت گوشت اظهار داشت: «کسانی که در این صنف مشغول هستند نفع زیادی از بالا رفتن قیمت نمی‌برند. دامدار تا توزیع‌کننده دوست دارد قیمت مناسب باشد تا مردم حجم بیشتری مصرف کنند. قیمت گوشت در حال حاضر نیز در حال افزایش است. چند روزی‌ست که حجم واردات کم شده و قیمت بیشتر بالا رفته است. دولت در تلاش است تا واردات را افزایش دهد.»

او در بخش دیگری از گفتگوی خود با دنیای اقتصاد گفت: «مسأله گوشت یک زنجیره است؛ واردکننده، بخش خصوصی، دولت، دامدار و همه در آن درگیر هستند. اگر قیمت گوشت مناسب نگه داشته شود، دولت و ملت و بخش خصوصی با هم سود می‌برند. با افزایش قیمت فروش پایین می‌آید و مردم گوشت را حذف می‌کنند، تداوم این روند باعث زیان قصابی‌ها می‌شود. البته یکی از علت‌هایی که قیمت‌ها بالا رفته است، هزینه‌های قصابی هاست. مثلاً یک قصابی ۲۰۰ کیلو گوشت می‌خرید و هزینه‌هایش را بر آن مبنا می‌چید، الان حجم آن کم شده و طبیعتا گرانی پیش می‌آید. هرچند الان سبک کار عوض شده و گوشت بسته‌بندی در حال پیش روی با قیمت مناسب است.»

رسولی درباره احتمال افزایش قیمت گوشت تا یک میلیون تومان در پایان سال نیز گفت:« اگر سیاست‌های دولت به این ترتیب باشد، تا پایان سال نرخ در همین قیمت باقی خواهد ماند. اگر دولت روند واردات را به همین شکل مدیریت کند، گوشت در پایان سال یک میلیون تومان نخواهد شد. البته ما روی قیمت لاشه صحبت می‌کنیم در حالی که همین الان یک مغز ران در قصابی یک میلیون است. فیله گوساله شاید هشتصد تومان باشد.»

..

از بخش پاسخگویی دیدن کنید

در این بخش ایران وایر می‌توانید با مسوولان تماس بگیرید و کارزار خود را برای مشکلات مختلف راه‌اندازی کنید

صفحه پاسخگویی

ثبت نظر

اخبار

یک کودک متهم و یک زن در میان هشت اعدام‌شده آذربایجان غربی

۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
خواندن در ۲ دقیقه
یک کودک متهم و یک زن در میان هشت اعدام‌شده آذربایجان غربی