close button
آیا می‌خواهید به نسخه سبک ایران‌وایر بروید؟
به نظر می‌رسد برای بارگذاری محتوای این صفحه مشکل دارید. برای رفع آن به نسخه سبک ایران‌وایر بروید.
سیاست

تسویه حساب احمدی‌نژادی‌ها با وزیرعلوم دولت روحانی

۲۴ آبان ۱۳۹۲
فرشاد محمدی
خواندن در ۶ دقیقه
تسویه حساب احمدی‌نژادی‌ها با وزیرعلوم دولت روحانی
تسویه حساب احمدی‌نژادی‌ها با وزیرعلوم دولت روحانی

این روزها ده‌ها تن از نمایندگان اصول‌گرا و نزدیک به جبهه پایداری در مجلس شورای اسلامی می‌کوشند، «رضا فرجی دانا»، وزیر علوم و تحقیقات دولت حسن روحانی را به خاطر«انتصاب‌های سوال برانگیز» به مجلس بکشانند.

آن‌ها می‌گویند آقای وزیر«درکمیسیون آموزش قول داده بود اما زیر قولش زده و فتنه گران را وارد وزارت علوم کرده است».

 رسانه‌های تندرو هم نوشته‌اند که «مجلس رکب خورده است». اشاره آن‌ها به انتصاب شش تن از چهره‌های نزدیک به اصلاح‌طلبان در رده‌های بالای وزارت علوم است؛ انتصاباتی که تنها درهفته اول آغاز به کار وزارت رضا فرجی دانا انجام شد و در میان آن‎ها نام «جعفرتوفیقی» و «جعفرمیلی منفرد»، گزینه‌های پیشین وزارت علوم که به فشار اصول‌گرایان حذف شده بودند به چشم می‌خورد.

حالا ۸۲ تن از نمایندگان مجلس با تهیه تذکری کتبی به وزیرعلوم و تحقیقات در مورد انتصابات اخیر اعتراض کرده‌اند به گونه‌ای که «عباس مقتدایی»، دیگرعضو کمیسیون آموزش مجلس خواسته است روند استیضاح وزیرعلوم دولت یازدهم بسیار زود‌تر از آن‌چه پیش‌‌‌ بینی می‌شد کلید بخورد.

در این میان اما یک چهره آشنا برای دانشجویان سال‌های گذشته، گوی سبقت را در حمله به وزارت علوم دولت یازدهم از دیگر نمایندگان ربوده است؛«محمدمهدی زاهدی»، وزیرعلوم نخستین دوره دولت محمود احمدی‌نژاد و رییس کنونی کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی.

او در جلسه روز یک‌شنبه کمیسیون آموزش و تحقیقات که برخی از مسوولان حقوقی و پارلمانی وزارت علوم نیز حضور داشتند، خطاب به یکی ازمعاونان وزارت علومِ دولت حسن روحانی گفته بود«برو به این مرتیکه (فرجی دانا) بگو یا این چند نفر را عزل می‌کند یا با اردنگی از وزارت‌خانه بیرونش می‌کنم».

این گفته‌ها با ادبیاتی که بی‌شباهت به شیوه سخن گفتن محمود احمدی‌نژاد نیست در حالی از زبان محمد مهدی زاهدی جاری می‌شود که خود او انتصاب افرادی چون «صدرالدین شریعتی»، رییس پیشین دانشگاه علامه طباطبایی و «علیرضا رهایی»، رییس دانشگاه پلی تکنیک را در کارنامه خود دارد؛ افرادی که به گفته فعالان دانشجویی، در هشت سال گذشته از پیشتازان سرکوب و نقض حق تحصیل دانشجویان بوده‌ اند.

«فتنه‌گران ۸۸» در وزارت علوم

همه چیز از آن‌جا آغاز شد که رضا فرجی دانا، وزیرعلوم دولت یازدهم به محض دریافت رای اعتماد از مجلس شورای اسلامی، شش تن از چهره‌های نزدیک به اصلاح‌طلبان را در رده‌های بالای وزارت علوم منصوب کرد؛ از این جمله، جعفر میلی منفرد به عنوان معاون آموزشی و جعفرتوفیقی به عنوان مشاورعالی به وزارت علوم بازگشتند.

در واکنش به این انتصابات، ۱۵۰ نماینده مجلس در نامه‌ای خطاب به حسن روحانی خواستار تجدید نظر در این انتصابات شدند و گفتند که «نمی‌خواهند با چنین رفتارهایی، فضای روشن و مثبت فعلی رابطه مجلس و دولت تیره شود».

جعفر میلی منفرد که پیش‌تر به عنوان گزینه دولت یازدهم برای تصدی پست وزارت علوم به مجلس رفته بود، موفق به دریافت رای اعتماد از نمایندگان مجلس نشد.

«امیرحسین قاضی‌زاده»، سخن‌گوی «جبهه پایداری» دلیل رای عدم اعتماد به میلی منفرد را «شبهه در ولایت‌مداری وتعهد» وی اعلام کرده بود. برخی نمایندگان مجلس هم او را از «فتنه گران ۸۸» خوانده‌ بودند.

جعفر توفیقی نیز که سرپرستی وزارت علوم را تا مدتی پیش برعهده داشت و به عنوان گزینه‌ای برای وزارت علوم مطرح بود، به گفته «علی مطهری»، نماینده مجلس با دخالت مستقیم علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی از فهرست وزرای حسن روحانی خط خورد.او نیز از سوی برخی از نمایندگان مجلس متهم به دست داشتن در حوادث خردادماه ۸۸ شده بود.

فرجی دانا: این دیگر مشکل شماست!

هرچند حسن روحانی موفق نشد گزینه دل‌خواه خود را با سمت وزیر به پاستور ببرد اما پس از معرفی رضا فرجی دانا و کسب رای اعتماد وی از سوی مجلس، توانست جعفر توفیقی و جعفرمیلی‌منفرد را در سمت معاون وزیر با قطار دولت همراه کند؛ امری که از سوی نمایندگان جبهه پایداری و رسانه‌های تندرو به «رکب خوردن مجلس» تعبیر شده است.

«سیدمحمود نبویان»، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس به خبرگزاری فارس گفته است:«کمیسیون آموزش و تحقیقات در برابر ورود فتنه‌گران به وزارت علوم عقب‌نشینی نمی‌کند و از وزیرعلوم سوال خواهند کرد.»

به گفته نبویان، با این که وزیرعلوم در کمیسیون آموزش و تحقیقات به نمایندگان قول داده بود، زیر قول خود زده و در وزارت علوم از فتنه‌گران استفاده کرده است.

روزنامه کیهان، رسانه نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی نیز پیش‌ترنوشته بود:«برخی گزارش‌های موثق حاکی از آن است که مدعیان اصلاحات دور زدن مجلس و گماشتن برخی نیروهای خود در سطوح معاونت وزیر و مدیر کلی را در دستور کار قرار داده‌اند که این امر ناقض حسن ظن و اعتماد مجلس به وزراست.»

اما رضا فرجی دانا، وزیرعلوم وتحقیقات در واکنش به گفته‌های نمایندگان نزدیک به جبهه پایداری مبنی بر«فتنه‌گر بودن» معاونان خود گفته است که «این افراد را فتنه‌گر نمی‌دانم و اگر وزیر اطلاعات به بنده نامه بزند که آن‌ها از سران فتنه هستند، بلافاصله آن‌ها را از مسوولیت‌شان برمی‌دارم».

به نوشته خبرگزاری‌ها، فرجی دانا انتصاب‌ها را «انتخاب خود» عنوان کرده و گفته است که «به کار آن‌ها و توانمندیشان اعتقاد و اعتماد دارم».

او هم‌چنین در پاسخ به این پرسش که اگر وزیر اطلاعات چنین نامه‌ای نزد، چه می‌کنید، با لبخندی گفته است:«این دیگر مشکل شماست.»

اما «سید محمود علوی»، وزیر اطلاعات تا کنون از اظهار نظر دراین باره سر باز زده است.

او هفته گذشته در جمع خبرنگاران در پاسخ به این پرسش که آیا درباره انتصابات وزارت علوم از وزارت‌خانه متبوع شما استعلام شده، گفته است:«از ما استعلامات زیادی انجام می‌شود و من جزییات استعلام‌ها را نمی‌دانم زیرا استعلام‌ها از شخص من صورت نمی‌گیرد.»

با این حال اما علی مطهری نماینده مجلس به خبرنگار «خانه ملت» گفته است که وزارت اطلاعات درباره یکی از انتصابات رضا فرجی‌دانا، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نظر منفی دارد.

اول امر به معروف می‌کنیم بعد استیضاح

به توصیف روزنامه «قانون» چاپ تهران،‌ گفته‌ها و ادبیات «چاله میدانی» محمد مهدی زاهدی با انتقاد و اعتراض برخی از نمایندگان مجلس روبه‌رو شده است.

یک نماینده مجلس که روزنامه قانون نامی از او نیاورده، گفته است:«جای تعجب است که این ادبیات از جانب رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات و کسی که قبلا وزیرعلوم و سفیر ایران در مالزی بوده و باید الگوی جامعه باشد، بیان می‌شود.»

به نوشته این روزنامه، این نماینده مجلس هم‌چنین خواستار واکنش فوری و جدی رییس مجلس شورای اسلامی نسبت به این «گفته‌های قابل پیگرد» و اعاده حیثیت مجلس شورای اسلامی شده است.

با این وجود اما «سعدالله نصیری قیداری»، معاون پارلمانی وزارت علوم که خود نیز در جلسه کمیسیون آموزش مجلس، شنونده سخنان محمد مهدی زاهدی بوده به روزنامه «بهار»، چاپ تهران گفته است که فرجی دانا، وزیر علوم از این گفته‌ها ابراز ناراحتی نکرده و از سوی وزیرعلوم گفته است:«وی شاکی نیست و نباید به این اتفاق ورود یافت.»

معاون پارلمانی وزارت علوم هم‌چنین تاکید کرده است که «تمایلی نداریم بین دولت و مجلس تنش و تقابلی ایجاد شود».

با این حال، بررسی طرح استیضاح رضا فرجی دانا در دستور کار هفته آینده مجلس شورای اسلامی قرار گرفته است و به گفته برخی از نمایندگان مجلس، خود رضا فرجی دانا نیزاحتمالاً در این جلسه حضور می‌یابد تا آن گونه که «زهره طبیب‌زاده»،عضو کمیسیون آموزش مجلس می‌گوید، «مراحل امر به معروف» را رعایت کرده باشند.

به گفته طبیب‌زاده، نمایندگان بنا نداشتند در ابتدای کاربه تقابل با وزیرعلوم بپردازند، به همین خاطر در مرحله اول، پرسش از وزیر را در دستورکار قرار داده‌اند.

این نماینده مجلس به خبرگزاری «فارس» گفته است:«از آن‌جایی که ما بنا داشتیم رعایت مراحل امر به معروف با وزیرعلوم را کرده باشیم مطالب مورد نظر خود را در کمیسیون و به طور شفاهی به وزیرمنتقل کردیم و حال نیز به صورت رسمی سؤال را در دستور کار قرار دادیم. علاوه بر این، مطالب خود را ازطریق رییس‌جمهور نیز به وی منتقل می‌کنیم و در صورت نتیجه‌بخش نبودن این اقدامات، مجلس استیضاح وزیر علوم را در دستور کار خود قرار خواهد داد.»

از بخش پاسخگویی دیدن کنید

در این بخش ایران وایر می‌توانید با مسوولان تماس بگیرید و کارزار خود را برای مشکلات مختلف راه‌اندازی کنید

صفحه پاسخگویی

ثبت نظر

بلاگ

تختخوابی برای سه نفر!

۲۴ آبان ۱۳۹۲
بهترین های شهروند خبرنگاری
خواندن در ۳ دقیقه
تختخوابی برای سه نفر!