close button
آیا می‌خواهید به نسخه سبک ایران‌وایر بروید؟
به نظر می‌رسد برای بارگذاری محتوای این صفحه مشکل دارید. برای رفع آن به نسخه سبک ایران‌وایر بروید.
سیاست

انتقادات تند هسته‌ای و سیاسی علیه دولت روحانی

۲۱ آذر ۱۳۹۲
رضا حقیقت‌نژاد
خواندن در ۵ دقیقه
انتقادات تند هسته‌ای و سیاسی علیه دولت روحانی

 «فریدون عباسی»، رییس پیشین سازمان انرژی اتمی ایران برای دومین بار به انتقاد صریح از عملکرد دولت حسن روحانی پرداخت در حالی که از رویکرد «سعید جلیلی» در مدیریت پرونده هسته‌‌‎ ای ایران دفاع کرد.

عباسی که دو هفته پس از پیروزی حسن روحانی در مصاحبه‌ای تاکید کرده بود تغییری در سیاست‌های هسته‌ای ایران ایجاد نمی‌شود، اواخر مردادماه امسال از سمت خویش برکنار شد. جانشین وی، «علی اکبر صالحی»، وزیر امور خارجه دولت احمدی نژاد بود. صالحی پیش از این که وزیر امور خارجه دولت دهم شود، رییس سازمان انرژی اتمی بود و 24 بهمن سال 89 جای خود را به فریدون عباسی داد.

 عباسی که به عنوان یکی از چهره‌های فعال در برنامه اتمی ایران شناخته می‌شود، از اسفند 85 در لیست تحریم‌های سازمان ملل قرار گرفته بود. وی آبان ماه سال 89 از یک سوءقصد مسلحانه جان سالم به در برد.

رییس پیشین سازمان انرژی اتمی ایران در تازه‌ترین انتقادات خود از دولت روحانی، با اشاره به این جمله رییس جمهور ایران که گفته بود «علاوه بر چرخش سانتریفیوژها، باید زندگی مردم نیز بچرخد»، گفت: «غربی‌ها می‌خواهند نوع چرخش سانتریفیوژهای ما را مشخص کنند و این موضوع را سعید جلیلی می‌دانست. رییس‌جمهور مطرح نکردند که سانتریفیوژهای هسته‌ای ما باید خالی بچرخد یا پر؟»

وی با انتقاد از نحوه برخورد دولت کنونی با وی نیز گفت: «مسوولان جدید کاری با بنده ندارند، تحریم و ترور بنده را فراموش کرده‌اند و راحت افراد را حذف می‌کنند. آن چه که باعث تاسف است این است که این افراد ارزشی برای امثال بنده در موضوعات هسته‌ای و مذاکرات نمی‌گذارند.»

 عباسی انتقاداتی صریح‌تر با حمایت ضمنی از رویکرد سعید جلیلی هم مطرح کرد: «چرا مسوولان فعلی می‌خواهند قهرمان‌پروری کنند؟ اگر سعید جلیلی در مذاکرات آلماتی۲، تنها یک دهم از امتیازات ژنو را به آنان می‌داد، الان رییس‌جمهور بود.»

انتقادات عباسی تنها متوجه عملکرد دولت روحانی نبود. او پیکان انتقادات خود را به سوی روسای پیشین سازمان انرژی اتمی هم نشانه گرفت و گفت: «جریانی در داخل، ساخت ماشین‌های سانتریفیوژ را تعطیل کردند. بهانه این افراد این بود که نسل جدید ماشین‌آلات در راه است. این اتفاقات در سال‌های ۸۸ و ۸۹ اتفاق افتاد و افرادی مانند شهید احمدی روشن‌ها از کار برکنار شدند و به جای آنان افرادی سر کار آمدند که ویزای آمریکا داشتند.»

 عباسی قبل از این هم از این که سازمان انرژی اتمی در زمان مدیریت صالحی از چهره‌هایی چون «مجید شهریاری»، دانشمند هسته‌ای ایران -که سال 88 ترور شد- دیر استفاده کرد، انتقاد کرده بود.

پیش از این، پدر «مصطفی احمدی روشن»، دانشمند هسته‌ای ایران که آذرماه سال 89 ترور شد، با انتقاد از عملکرد دولت روحانی گفته بود: «آقای رییس جمهور چرا همکاران فرزندم که جریان هسته‌ای را به این مرحله رساندند از کار برکنار کردید. آقای رییس جمهور در جریان اسامی آن‌ها هستند. یکی از دلخوری‌های بزرگ ما این است.»

 این اظهارات و غیبت خانواده مصطفی احمدی روشن در دیدار با حسن روحانی سبب شد که علی اکبر صالحی، رییس سازمان انرژی اتمی ایران به دیدارشان برود و از آن‎ها دلجویی کند.

اما رییس سابق انرژی اتمی ایران پیش از این هم در مراسم تودیع و معارفه خود که 27 مرداد ماه امسال برگزار شد، با متفاوت دانستن دولت روحانی، گفته بود:« این دولت ظرفیت همکاری با ما را ندارد و من از این مساله ناراحتم که چرا باید دشمنان، ما را با ترور به جامعه معرفی کنند.»

 این انتقاد عباسی متوجه دولت‌های قبلی هم می‌شد که به گفته او، از توان تخصصی دانشمندان هسته‌ای ایران به خوبی استفاده نکرده‌اند.

عباسی در این مراسم با کنایه به‌ترکیب امنیتی دولت روحانی، گفته  بود: «دوستانی که امنیتی هستند و وارد کابینه شده‌اند فکر نکنند امنیت خوب است اما پاسداری بد است.»

وی پیشنهاد ادغام سازمان انرژی اتمی با وزارت نیرو را نیز که در اوایل دولت روحانی مطرح شده بود، «سطحی نگرانه و ناشی از یک بیماری کودکانه» خواند و گفت: «برخی که ذهن‎شان در تاریخ یخ زده‌است یا می‌خواهند سرشان را مثل کبک زیر برف کنند، چنین پیشنهادهایی می‌دهند تا شاید به غربی‌ها بگویند که سطح هسته‌ای را پایین آوردیم... موضوع هسته‌ای جز با قدرت قابل حل نیست. قدرت یعنی همان گونه که رهبری فرمودند، در بحث فناوری‌های پیشرفته قوی شویم و نیز در خاورمیانه از جمله کشورهای تاثیرگذار باشیم در غیراین صورت موضوع هسته‌ای که هیچ، موضوعات مربوط به حقوق کودکان یا حقوق بشر را هم نمی‌توانیم حل و فصل کنیم.»

بخش دیگر انتقادات قبلی عباسی، سیاسی بود و به رویکرد انتخاباتی دولت روحانی مربوط می‌شد. در زمان انتخابات، «بیژن زنگنه»، وزیر کنونی نفت ایران مدیران دولت احمدی نژاد را به گروهبان تشبیه کرده و گفته بود باید این افراد جای خود را به ژنرال‎ها بدهند. فریدون عباسی با اشاره به این که افرادی چون زنگنه با رانت و رابطه وزیر شده‌اند، این اظهارات را توهین آمیز خواند و گفت: «برخی خود را ژنرال می‌دانند اما اتفاقا من درجه‌ام را اگر حساب کنند، واقعا ژنرال هستم .. می‌خواستند من را بگویند گروهبان؟ گروهبانی درجه خیلی بالایی است؛ کار پادگان‌ها را گروهبان‌ها انجام می‌دهند و افسران نان آن را می‌خورند ... دلخور شدم از این که در زمان مناظره‎ها و انتخابات این حرف‌ها را زدند. حالا انشاالله بیاییم و ببینیم که‌تولید نفت را چه قدر بالا می‌برند و پول‌های نفت را چگونه می‌آورند.»

وی  طرح انتقادات گسترده علیه دولت احمدی نژاد را هم زیر سوال برد و خطاب به حسن روحانی گفت: «آیا واقعا دولت احمدی‌نژاد هیچ کاری نکرده است؟ چرا دایم دولت او را می‌زنید؟ حالا که انتخابات تمام شده و کابینه جدید شکل گرفته است، به عنوان یک «شیخ» مانع از انتقادات بیش‎تر به دولت دهم و احمدی‌نژاد شود و نکات مثبت دولت وی را نیز بگوید.»

چنین توصیه‌هایی از سوی حسن روحانی ناشنیده ماند و وی در گزارش 100 روزه کارکرد دولت خویش، به شدت از عملکرد دولت احمدی نژاد انتقاد کرد. رویکرد حسن روحانی سبب تیزتر شدن لبه انتقاد و واکنش اصول‎گرایان و چهره‌های دولت سابق شد و در دو هفته گذشته، تقابل بین دولت او و منتقدانش، قوی‌تر شده‌است. 

ثبت نظر

استان سیستان و بلوچستان

گفت و گو با سامیه بلوچ‎زهی نخستین شهردار زن در سیستان و...

۲۱ آذر ۱۳۹۲
شهرام رفیع زاده
خواندن در ۸ دقیقه
گفت و گو با سامیه بلوچ‎زهی نخستین شهردار زن در سیستان و بلوچستان