close button
آیا می‌خواهید به نسخه سبک ایران‌وایر بروید؟
به نظر می‌رسد برای بارگذاری محتوای این صفحه مشکل دارید. برای رفع آن به نسخه سبک ایران‌وایر بروید.
سیاست

انتقاد مجدد از فعالیت ظریف در فیس بوک

۵ بهمن ۱۳۹۲
رضا حقیقت‌نژاد
خواندن در ۴ دقیقه
انتقاد مجدد از فعالیت ظریف در فیس بوک

عبدالصمد خرم‌آبادی، دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه در گفت و گو با تلویزیون دولتی ایران با انتقاد تلویحی از حضور مسئولانی چون محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران در فیس بوک گفته است "موقعی که یک نهاد قانونی که شش عضو آن از اعضای دولت هستند به نتیجه رسیدند درست نیست یک مسوول بیاید از این شبکه‌های اجتماعی استفاده کند."

این کارگروه مسئول سانسور اینترنت در ایران را بر عهده دارد. 6 نفر از وزرای دولت روحانی نیز عضو این کارگروه هستند ولی فعلا زور اصولگرایان در این تیم بیشتر است و آنها می توانند تصمیماتی درباره سانسور شبکه های اجتماعی مجازی و برخی سایت ها در ایران را اتخاذ کنند.

انتقاد خرم آبادی از برخی وزرای دولت روحانی در حالی صورت می گیرد که دفتر رهبر ایران هم حساب هایی در فیسبوک، توییتر و اینستاگرام دارد. برخی چهره های اصولگرا مانند محمدرضا باهنر، نایب رئیس مجلس ایران هم یک صفحه فعال در فیس بوک دارد.

علاوه بر ظریف، حسن روحانی، رئیس جمهور ایران هم در توئیتر فعال است. عراقچی، معاون ظریف هم از جمله فعالان توئیتر است. او دو روز پیش در اجلاس داووس هم توئیت های کوتاه درباره این نشست نوشت. در ماه های اخیر، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور ایران و علی جنتی، وزیر ارشاد دولت روحانی هم گزارش هایی در فیس بوک منتشر کرده است.

در ماه های اخیر برخی مسئولان نزدیک به دولت روحانی اظهار امیدواری کرده اند در آینده نزدیک بتوانند فیس بوک را رفع فیلتر کنند ولی اما عبدالصمد خرم‌آبادی به تلویزیون دولتی ایران گفته است "فیسبوک و توییتر را به دلیل مسائل قانونی و با قاطعیت فیلتر کرده‌ایم زیرا مسئولین به این نتیجه رسیده‌اند که اینها دارند به مبانی اسلام و حقوق مردم ضربه می‌زنند."

وی که پیش از این گفته بود فیسبوک، ابزار جاسوسی سرویس‌های امنیتی آمریکا است و مارک زوکربرگ، موسس این شبکه اجتماعی، یک " جوان 27 ساله صهیونیست" است، بار دیگر گفته های خود را تکرار کرده است: "زاکربرگ طبق لیستی که در روزنامه ‌های صهیونیست ‌ها منتشر کرده‌اند چهارمین صهیونیست تاثیرگذار دنیا است. در لیست دیگری، او اولین صهیونیست تاثیر گذار دنیاست و نخست وزیر رژیم صهیونیستی در این لیست نفر دوم است. چنین شخصی آمده این شبکه را ایجاد کرده است و بقیه سهامداران این شبکه صهیونیست هستند. شیمون پرز رییس جمهور رژیم غاصب صهیونیستی وقتی که می‌خواهد به کالیفرنیا برود می‌گوید من باید دیداری از این پسر خوب یهودی داشته باشم. در آنجا از مجموعه فیسبوک بازدید می‌کند و می‌گوید فیسبوک را به عنوان ابزاری برای ایجاد تغییرات اجتماعی باید ستود."

اواسط شهریورماه، خرم آبادی در گفت و گو با خبرگزاری فارس وابسته به سپاه گفته بود: "به‌زودی محتوای صفحات برخی وزرا را در شبکه‌های اجتماعی مانند فیس‌بوک، بررسی می‌شود." پس از این اظهارنظر، الهام امین‌زاده، معاون حقوقی رییس‌جمهوری هم گفته بود که از نظر قانونی عضویت وزرای دولت روحانی در فیس بوک را بررسی می کنیم. نتایج این بررسی ها تاکنون منتشر نشده است.

از سوی دیگر، برخی مقامات دولت روحانی تاکید کرده اند که باید بین صفحات شبکه های اجتماعی که محتوای مجرمانه و یا غیرمجرمانه دارند، تفکیک قائل شد و فقط صفحات دارای محتوای مجرمانه فیلتر شوند. با این حال، خرم آبادی بارها توضیح داده است که " با توجه به گستردگی سایت فیس‌بوک که از میلیاردها مطلب و صفحه مختلف تشکیل شده، تفکیک محتوای مجرمانه از غیرمجرمانه آن عملا امکان پذیر نیست."

مقامات موافق فیلتر شبکه های اجتماعی در ایران، تصمیمات خود را منطبق با نظرات رهبر ایران می دانند. آیت الله خامنه ای یک ماه پیش در دیدار با فرماندهان سپاه از توئیتر و فیس بوک به عنوان ابزارهای براندازی نام برد که توسط کشورهای غربی مورد استفاده قرار گرفته اند: "دولت آمریکا امیدوار بود بتوانند با این کارهای رسانه ای فیس بوک و توئیتر نظام جمهوری اسلامی را براندازند. خیال های احمقانه خام. همه وسایل و ابزارها را به خط کردند در مقابل نظام جمهوری اسلامی، تحریم هم یکی از همین هاست، یکی از همین ابزارهاست."

پس از این اظهارنظر برخی مسئولان دولت روحانی از جمله وزیر ارشاد که از فیس بوک دفاع کرده بودند، تلویحا اظهارات خود را پس گرفت و گفت این یک اظهارنظر شخصی بوده و او نیز تابع قانون است.

مسئولان موافق سانسور اینترنت و شبکه های اجتماعی برای پاسخ به علاقه مندی جوانان و مردم ایران به فعالیت در شبکه های مجازی چون فیس بوک و توئیتر پیشنهاد خاصی ندارند. آنها می گویند باید شبکه های اجتماعی داخلی تقویت شوند و مردم از خطرات فیس بوک آگاه شوند. خرم آبادی نیز به اشاره به همین نظرات و توصیف مسجد به عنوان مهم ترین شبکه اجتماعی بومی در ایران، گفته است: "جوانان و ورزشکاران ما وقتی با حریف صهیونیست روبرو می‌شوند از مسابقه دادن با آنها خودداری می‌کنند و من بعید می‌دانم که جوان ما ماهیت سایت فیسبوک را بداند و بخواهد در آن عضو شود."

این اظهارنظر در حالی صورت می گیرد که چندی پیش علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت و گو شبکه الجزیره انگلیسی در پاسخ به این سوال که "چه زمانی همه ایرانی ها می توانند به فیس بوک بروند یا از توییتر استفاده کنند، بدون اینکه این سایت ها فیلتر شده باشد؟" گفته بود: فکر می کنم الان همه ایرانی ها از اینها استفاده می کنند و بر اساس برخی آمارهایی که ما داریم الان چهار میلیون نفر از ایرانی ها عضو فیس بوک هستند و عملا از این سایت استفاده می کنند. دیر یا زود این محدودیت که برای استفاده از فیس بوک برقرار شده است باید برداشته شود."

ثبت نظر

بلاگ

عکاسی که جهانگرد بود

۵ بهمن ۱۳۹۲
آمد و رفت
خواندن در ۱ دقیقه
عکاسی که جهانگرد بود