close button
آیا می‌خواهید به نسخه سبک ایران‌وایر بروید؟
به نظر می‌رسد برای بارگذاری محتوای این صفحه مشکل دارید. برای رفع آن به نسخه سبک ایران‌وایر بروید.
جامعه مدنی

انتظار مرگبار دانش آموز ایرانی در بیمارستان آلمانی

۶ فروردین ۱۳۹۳
شیما شهرابی
خواندن در ۵ دقیقه
انتظار مرگبار دانش آموز ایرانی در بیمارستان آلمانی
انتظار مرگبار دانش آموز ایرانی در بیمارستان آلمانی
انتظار مرگبار دانش آموز ایرانی در بیمارستان آلمانی

متوقف شدن روند درمانی یک دانش‌آموز ایرانی که در بیمارستانی در آلمان بستری شده، او را با خطر مرگ روبه‌رو کرده است.

«سایه مقدسی» که دانش‌آموز کلاس دوم دبیرستان و عضو سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان «سمپاد» است، به بیماری «اِی.ال. ال» یا «لوسمي لنفوبلاستيك» حاد مبتلا شده است.

او حدود 40 روز پیش در میان بدرقه هم­کلاسی­های خود و مسوولان شهر مراغه سوار قطار شد تا به تهران بیاید، با اولین پرواز آلمان، راهی فرانکفورت شود و مراحل درمانی­ خود را آغاز کند.

«مهدی دواتگری»، نماینده­ مردم مراغه که در مراسم بدرقه وی حضور داشت، از دستور ویژه­ رییس­جمهور روحانی برای اعزام سایه به آلمان خبر داده است.

به گزارش «فارس»، او گفته است: «این دانش‌آموز نخبه و با استعداد، جوان‌ترین شاعر مراغه است و به دستور ویژه رییس‌جمهور و با حمایت وزارت آموزش و پرورش به آلمان اعزام شد تا مداوا شود.»

خبر دستور ویژه­ رییس‌جمهور برای مداوای سایه در سایت­های مختلف منتشر شد اما جزییات دستور ویژه در هیچ­کدام از خبرها مطرح نشده است.

«محمدرضا مقدسی»، پدر سایه، معلم است و با این گمان که قرار است به جمع  معلمان مجتمع آموزشی جمهوری اسلامی در فرانکفورت اضافه شود، به اتفاق فرزند بیمار و همسرش راهی آلمان می­شود.

او در گفت‌وگو با «ایران‌وایر» می­گوید: «نماینده شهر ما آقای دکتر دواتگری به دلیل نخبه بودن سایه، زحمت کشیدند و دستور ویژه‌ای برای مداوای او از جناب آقای روحانی گرفتند.»

پدر سایه هم از جزییات دستور ویژه خبر ندارد و فقط در جلسه­ای با حضور وزیر آموزش و پرورش شرکت می­کند: «ما خانوادگی رفتیم خدمت جناب آقای وزیر. ایشان با توجه به نامه­ رییس‌جمهور، با تدریس من در مجتمع جمهوری اسلامی در فرانکفورت موافقت کرد تا من به عنوان کارمند از بیمه­ کشور آلمان استفاده کرده و بتوانم فرزندم را معالجه کنم.»

توقف درمان 

از 10 روز پیش به خاطر نداشتن بیمه، درمان سایه در بیمارستان دانشگاه فرانکفورت متوقف شده است. پروفسور «پیتر بادر» (peter bader)، پزشک معالج سایه توقف درمان او را تایید می­کند و به «ایران وایر» می­گوید: «متاسفانه در مورد این بیمار، مشکل زیادی وجود دارد. از سوی این بیمار تاکنون هیچ هزینه­ای به بیمارستان پرداخت نشده و مداوا بر اساس خبرهایی که مربوط به تامین هزینه از سوی رییس جمهور ایران منتشر شده، آغاز شده بود. اما براساس قوانین آلمان، اگر بعد از چهار هفته، نوع بیمه درمانی مشخص نشود و هزینه­ای به حساب بیمارستان واریز نشود، درمان را متوقف می­کنیم. متاسفانه سایه شامل این قانون شده است»

او می­افزاید: «البته به محض واریز پول به حساب بیمارستان، درمان را از سر می‌‌گیریم.» پروفسور وضعیت بیماری سایه را حاد توصیف می­کند.

پدر سایه درباره­ دریافت نکردن بیمه توضیح می­دهد: «در آلمان یک قانون اجباری وجود دارد و این است که اگر کسی به عنوان کارمند وارد این کشور شود، باید تحت پوشش بیمه قرار گیرد اما آقای سرکنسول با آمدن من مخالف بوده است. حتی به مدیر مدرسه گفته بود به استقبال من نیاید. حالا هم می­گوید من بیمه­ شما را تقبل نمی­کنم.»

هزینه درمان سایه 400 هزار یورو است و به گفته­ پدر سایه، سرکنسول ایران در فرانکفورت معتقد است که این هزینه باید از جیب آموزش و پرورش یا رییس جمهور پرداخت شود. او تنها حاضر است که قرارداد و بیمه­ خانواده مقدسی را با نامه­ مستقیم از سوی رییس‌جمهور و یا محمدجواد ظریف صادر کند.

پدر سایه در پاسخ به این پرسش که آیا دستور رییس‌جمهور شامل بیمه و خدمات درمانی سایه می­شود، می­گوید: «من اصلا دستور رییس‌جمهور را ندیده­ام اما قانون این‌جا این گونه است که کارمند بیمه می­شود. رییس‌جمهور که در مورد تک تک موارد دستور نمی­دهد. من را به عنوان کارمند معرفی کردند، الان همه­ همکاران من بیمه هستند. ضمن این­که من حکمم را نشان دادم و بیمارستان به من گفت به عنوان یک کارمند، حق من است که از بیمه دولتی استفاده کنم مثل همه­ همکارانم.»

او این روزها در مجتمع جمهوری اسلامی ایران، ادبیات تدریس می­کند اما هنوز بیمه و قرارداد ندارد: «یکی از مهم­ترین موارد برای اقامت هم داشتن بیمه است. برای همین مساله، اقامت ما به مشکل خورده است. الان رییس انجمن حمایت از بیماران سرطانی ایران- آلمان توانسته به دلیل بیماری سایه یک اقامت سه ماهه برای ما بگیرد. اما کنسول‌گری هنوز هیچ کاری برای ما انجام نداده است.»

چه کسی راست می­گوید؟

یکی از کارمندان کنسول‌گری ایران در فرانکفورت در گفت‌وگو با «ایران‌وایر» می­گوید: «این موضوع در دست پی‌گیری است اما ایشان خارج از چارچوب اعزام شده­اند. گفتند ما را اعزام کنید، می­رویم بچه­ را درمان می­کنیم و حرفی از هزینه­ها زده نشده است. حالا این جا آمده­اند و می­گویند 400 هزار یورو هزینه بیماری بچه است که باید پرداخته شود. هیچ دستوری هم برای پرداخت این هزینه به ما داده نشده است. ما هزاران بیمار سرطانی داریم چه طور می­توانیم 400 هزار یورو برای یک بیمار بدهیم.»

او در ادامه می­گوید:«الان انجمن بیماران سرطانی ایران–آلمان می­گوید ما از آلمان بیمار به ایران می­فرستیم، اجازه دهید او را به ایران منتقل کنیم. برنامه دکتر ایشان را می­گیریم و در ایران آن را انجام می­دهیم. داروهایش را هم می­دهیم و پیوند کننده هم معرفی می­کنیم. اما خانواده­اش قبول نمی­کنند.»

پدر سایه حرف دیگری می­زند. او می­گوید: «در ایران امکان درمان نبود. سلول برای سایه پیدا نشد. سایه یک خواهر دارد که سلول‌هایش برای پیوند مغز استخوان 75 درصد انطباق داشت. پزشکان گفتند ما نمی­توانیم پیوند بزنیم و فقط این کار در آلمان انجام می­شود. قرار نیست کسی هزینه را از جیبش بدهد. کنسول‌گری باید من را بیمه کند، سایه تحت پوشش بیمه من قرار می­گیرد و هزینه بیمارستان توسط بیمه پرداخت می­شود.»

در انتظار معجزه

پدر سایه چند روز پیش نامه­ای را که به «عبدالهی»، سرکنسول‌گر ایران در فرانکفورت نوشته بود، در صفحه فیس‌بوکش منتشر کرده است. در بخشی از این نامه نوشته شده: «کوچک‌ترین تعلل، خطر حتمی جانی برای فرزندم در پی دارد. بدیهی است در صورت تعلل هر کسی که مسوولیت این کار را برعهده دارد، در مقابل حضرت خداوند متعال، مسوولان ذی‌ربط، مردم شریف ایران و خانواده­ این‌جانب جواب‌گو خواهد بود.»

چند روز پیش سایه در بیمارستان بی­هوش شده است. محمدرضا مقدسی می‌گوید: «پزشکان به خاطر وضعیت بد او ترسیدند و او را در بیمارستان نگه داشته­اند اما درمان بیماری را متوقف کرده­اند و فقط از درمان نگه‌دارنده برای او استفاده می­کنند.»

در انتهای حرف­هایش بغض می­کند و می­گوید: «هر روز دخترم آب می­شود. من با هزار امید آمدم این‌جا که سایه مداوا شود. برای دخترم دعا کنید، شاید معجزه‌ای شود و همه چیز رو به راه شود.»

سایه مقدسی شاعر است. او در تازه‌ترین پست فیس‌بوکی خود از دردهایش نوشته است: «آی روزنامه‌ها.../ آی سایت‌ها...که از سفر درمانی من نوشتید/ بنویسید: درمان من متوقف است/ شب و روز از درد به خود می‌پیچم/ زجر می‌کشم/قرص‌های مسکن عذاب‌هایم را نمی‌کاهند/ از خون دماغ شدن دفتر شعرم بنویسید/ از رنج‌های خانواده‌ام بنویسید/ بنویسید حتی یک نفر از مسوولان سراغی از من نگرفته است.»

از بخش پاسخگویی دیدن کنید

در این بخش ایران وایر می‌توانید با مسوولان تماس بگیرید و کارزار خود را برای مشکلات مختلف راه‌اندازی کنید

صفحه پاسخگویی

ثبت نظر

سیاست

انتقاد "شهید زنده" هسته ای از دولت روحانی

۶ فروردین ۱۳۹۳
رضا حقیقت‌نژاد
خواندن در ۵ دقیقه
انتقاد "شهید زنده" هسته ای از دولت روحانی