close button
آیا می‌خواهید به نسخه سبک ایران‌وایر بروید؟
به نظر می‌رسد برای بارگذاری محتوای این صفحه مشکل دارید. برای رفع آن به نسخه سبک ایران‌وایر بروید.
گزارش

خامنه ای و انتخاب روحانی

۲۹ خرداد ۱۳۹۲
امید معماریان -مهدی جامی -مهدی سحرخیز
خواندن در ۳ دقیقه
خامنه ای و انتخاب روحانی

چرا و چگونه روحانی پیروز یک انتخابات مهندسی شده و غیر آزاد شد؟
امید معماریان


انتخابات ریاست جمهوری ایران که با پیروزی حسن روحانی به پایان رسید، شگفتی بسیاری از ناظران را برانگیخت. اما شگفتی از آن جهت بود که گمان می رفت که انتخابات امسال هم سرنوشت مشابهی همچون سال ۸۸ پیدا کند و حتی علیرغم دست چین کردن کاندیداها، برنده انتخابات از پیش تعیین شده باشد.
اما در رایی که به صندوق ها ریخته شد، تقلب صورت نگرفت و نام محافظه کار میانه رویی از صندوق رای بیرون آمد که در جریان تبلیغات انتخاباتی خود، علیرغم ریشه داشتن در میان محافظه کاران سنتی به سمت اصلاح طلبان و مطالبات میلیون‌ها نفری رفت که از سیاست‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و همچنین سیاست خارجی چندان دل خوشی نداشتند و بر موج نارضایتی بسیاری از معترضان خاموش موسوم به جنبش سبز سوار شد. 
اما چگونه و با چه کلید واژه هایی می توان فهم بهتری از پیروزی حسن روحانی، روند انتخابات، وضعیت نیروهای سیاسی کنونی کشور و فهم بهتر جایگاه رهبری داشت؟
ادامه...

خامنه ای و انتخاب روحانی

آیا خامنه ای عقب نشینی کرده است؟
مهدی جامی


بازی انتخابات 92 برای من بیش از همه چیز شبیه یک انقلاب نارنجی است که دولت انجام داده باشد! منطقی به نظر می رسد که حاکمیتی که اینهمه غرق در مباحث انقلاب نارنجی بوده و همچنان از برآمدن انقلاب سبز نگران است خود به این نتیجه برسد که باید یک انقلاب نارنجی به راه بیندازد تا خودش را نجات دهد. یعنی دانشی را که نیروهای امنیتی اش آموخته اند تا با چنان انقلابی مقابله کنند در خدمت راه اندازی انقلابی نرم در خدمت بقای نظام قرار دهند.
دلایل متعددی داریم که انتخابات 92 را انتخاباتی مهندسی شده بدانیم. تنها برگ برنده نظام منتها این بوده است که طوری وانمود کرده که گویا مهندسی انتخابات در جهت ادامه راه امثال احمدی نژاد است و مثلا قرار است جلیلی روی کار آید (و حداکثر ولایتی که نامزد مقبول جامعه روحانیت شد) اما در واقع در ادامه راهی است که امثال احمدی نژاد در خدمت آن بودند: بقای نظام ولایی همراه با محدودسازی نیروهای رقیب و حداقل تغییر ممکن..
ادامه...

خامنه ای و انتخاب روحانی

آیا خامنه ای، صدای مردم را شنید؟
مهدی سحرخیز


در این چند روز تحلیل های متفاوتی در مورد نتیجه انتخابات ریاست جمهوری یازدهم خوانده‌ام؛ تحلیل هایی که ناظر است به اتفاق مهم (پیروزی روحانی) که تقریبا بیشتر مردم را شوکه کرد. تحلیل هایی که چه در "فضای مجازی" مطرح شد و چه توسط برخی ناظران و تحلیل گران و روزنامه نگاران. در این چهار سال که از تقلب در انتخابات گذشته همیشه برای نگارنده این سئوال مطرح بوده که تا کی حاکمیت می تواند به مردم فشار بیاورد و خود را نماینده واقعی آنها بنامد، و تا کی قرار است مردم بازیچه سیاست های کینه توزانه حاکمان شوند؟
به نظر می رسد خامنه ای برای اولین بار بعد از مناظره های انتخابات، مشکلات را از تمام اطرافیان خود که مجوز کاندید شدن آنان را داده بود، شنید. کسانی که در سه مناظره آنچنان تصویر سیاهی از وضع بحرانی کشور و نیز آینده ایران ترسیم کردند که دیگر جایی برای زندگی نمی ماند و کشوری که بشود بر آن رهبری کرد. این تصویر آنچان ترسناک بود که چند بار حداد مجبور شد آن را غیرواقعی توصیف کند. و فراموش نکنیم نسبت و نزدیکی حداد را با رهبر جمهوری اسلامی؛ و مشخص بود که وی نگاه رأس نظام سیاسی را بازتاب می دهد و تبیین می کند.

ادامه...

ثبت نظر

استان هرمزگان

توقیف دو شناور امارات در خلیج‌فارس از سوی دریابانی ایران

۲۹ خرداد ۱۳۹۲
شهرام رفیع زاده
خواندن در ۱ دقیقه