close button
آیا می‌خواهید به نسخه سبک ایران‌وایر بروید؟
به نظر می‌رسد برای بارگذاری محتوای این صفحه مشکل دارید. برای رفع آن به نسخه سبک ایران‌وایر بروید.
اخبار

برگزاری دادگاه عاتکه رجبی، فعال صنفی معلمان مشهد بدون فرصت دفاع

۳۰ مرداد ۱۴۰۲
خواندن در ۵ دقیقه
برگزاری دادگاه عاتکه رجبی، فعال صنفی معلمان مشهد بدون فرصت دفاع

جلسه دادگاه عاتکه رجبی فعال صنفی معلمان خراسان رضوی بدون اطلاع قبلی به او در شعبه هفتم دادگاه انقلاب مشهد برگزار شد. این جلسه دادگاه در حالی برگزار شده که نه تنها برای خانم رجبی ابلاغیه‌ای صادر نشده بود که حتا دادگاه فرصت مطالعه کیفرخواست به او را نداده است .

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان پیشتر روز شنبه ۳۱تیرماه ۱۴۰۲، با انتشار یادداشتی از تشکیل یک پرونده قضایی جدید برای «عاتکه رجبی»، معلم و فعال صنفی، با عنوان اتهامی «حضور زنان در معابر و انظار عمومی بدون حجاب» خبر داده بود.

براساس این گزارش، پرونده‌سازی اخیر علیه این کنشگر صنفی معلمان «در ادامه‌ فشار بر فعالان صنفی» در شعبه دوم دادیاری دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان تایباد، در شرق استان خراسان تشکیل شده است.

عاتکه رجبی، یکی از فعالان صنفی معلمان است. او هم‌زمان با روز ۱۹اردیبهشت، در‌حالی‌که برای حضور در تجمع اعتراضی مقابل آموزش‌و‌پرورش مشهد که با فراخوان شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان برگزار می‌شد؛ از خانه خارج شده بود، به دست نیروهای امنیتی بازداشت شد. این فعال صنفی بعدتر با تودیع وثیقه یک میلیارد و پانصد هزارتومانی تا زمان برگزاری دادگاه، به‌صورت موقت آزاد شد.

خانم رجبی، مهرماه گذشته نیز به‌دلیل انتشار پیام‌هایی ویدیویی در حمایت از اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، از محل کار خود اخراج شده بود.

در یادداشتی که خانم رجبی نوشته و متن کامل آن در کانال تلگرامی شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی معلمان منتشر شده، آمده است که او در تاریخ ۲۲ اردیبهشت‌ سال جاری از وجود این پرونده مطلع شده است.

بر اساس یادداشت خانم رجبی، "این پرونده درحالی به مرحله تجدید نظر رسیده است که هیچ ابلاغ یا احضاریه‌ای برای اطلاع از چرایی تشکیل آن به دست خانم رجبی نرسیده است."

این کنش‌گر صنفی در بخشی از یادداشت خود می‌نویسد: «در قسمت اطلاع ‌رسانی پرونده، شماره پرونده را وارد می‌کنم و متوجه می‌شوم، پرونده‌ای جدید با اتهام "حضور زنان در معابر و انظار عمومی بدون حجاب شرعی"، که از آن آگاه نبودم، در تاریخ ۲۳ اردیبهشت ماه، هم‌زمان با دورانی که در بازداشت به‌سر می‌بردم! تشکیل شده است؛ و اما چرا در دادگاه شهرستان تایباد!!!»

او در ادامه نوشته است که این بی‌شک یک پرونده‌سازی است، چراکه آخرین باری که او در تایباد حضور داشته در مرداد ۱۴۰۱ بوده است. تاریخی پیش از اینکه او هیچ کنش اعتراضی در جنبش «زن، زندگی، آزادی» داشته باشد.

خانم رجبی در بخش دیگری از این یادداشت تایید کرده در جریان اطلاع درباره محتوای این پرونده، توسط فردی ناشناس که مدعی بوده «از جزییات پرونده اطلاع دارد» به «حذف فیزیکی» تهدید شده است:            «گفت سکوت کن وگرنه این‌ بار حذف خواهی شد و آب از آب نخواهد جنبید. عزیزترین چیزت چیست؟ قطعا جانت. گرفته خواهد شد.»

«عاتکه رجبی»، که پیشتر در جریان تجمع سراسری ۱۹اردیبهشت۱۴۰۲ معلمان در مشهد بازداشت شده بود، پس از آزادی از زندان، با انتشار گزارشی مفصل در حساب کاربری توییتر خود، از برخوردهای خشونت‌بار بازجویان و نیروهای پلیس با خود در دوران بازداشت خبر داد.

او در این گزارش هفت صفحه‌ای؛ از توهین‌های بازجویان، به ظاهر خود آغاز کرده و نوشته بود: «بازجو مرا دهان گشاد خطاب کرد. به من گفت: "تو گمراه شده‌ای". بازجو مدعی بود که در طرف درست و حقیقت ایستاده است. رو به او گفتم این گمراه را بیش از این در تاریکی نگه ندارید، چشم‌بند از چشمانم بردارید تا حق و حقیقتی که شما هستید را با چشمانم ببینم.»

این معلم که از نخستین فعالان صنفی همراه با جنبش «زن، زندگی، آزادی» محسوب می‌شود، در ادامه گزارش خود نوشته بود: «در هنگام بازداشت توسط پلیس امنیت، مورد «ضرب‌وشتم» قرار گرفتم. به‌طوری که «تا چند روز پس از آزادی، آثار کبودی و زخم» بر بدنم باقی مانده بود و «پهلوی راستم، به‌شدت درد می‌کرد.»

او اضافه کرده است: «پلیس که باید حافظ جان و مال مردم باشد، «خود» به «جان» او آسیب رساند و در پلیس امنیت، با او هم‌چون «تبهکاری که سال‌ها تحت تعقیب بوده» برخورد شده است.»

عاتکه رجبی که در اعتراض به اخراج یکی از همکاران خود دست به اعتصاب زده و از حضور در کلاس درس امتناع کرده بود؛ به‌همین دلیل نیز از آموزش‌و‌پرورش اخراج شده است، نوشته است: «بازجویان به او گفته‌اند چون اخراج شده، دیگر حق ندارد درباره معلم‌ها و دانش‌آموزان مطلبی بنویسد.»

خانم رجبی در ادامه گزارشی که از برخوردها با او در دوران بازداشت و پیش از آزادی با وثیقه بیش از یک‌ میلیارد تومانی، نوشته است اعلام کرده: «بازجویان به من گفته بودند که دفعه دیگر، «جور دیگری» با او برخورد خواهد شد، او را «دیوانه» خواهند خواند و «چهار ماه در تیمارستان» بستری خواهد شد.»

او نوشته است: «بازجویان در مقاطعی از بازجویی، در اتاق را باز می‌گذاشتند تا صدای بازجویی از دیگران، از جمله خواهرش را بشنود. سپس به او می‌گفتند: «خواهرت هم قاطی پرونده‌ات شده و نمی‌دانی در خانه‌تان چه خبر است.»

عاتکه رجبی در بخش دیگری از این گزارش؛ به نامه‌ای که «آرتین رحمانی»، یکی از نوجوانان جان‌باخته در اعتراضات خطاب به مادرش نوشته بود، اشاره کرده و او را «آموزگار» خود خوانده و ادامه داده است: «می‌دانستم بازداشتم، پدر و مادرم را شکسته و شکسته‌تر خواهد کرد. اما به یاد نامه آرتین رحمانی افتادم که نوشته بود: شرمنده‌ام مادر، در راهی قدم گذاشته‌ام که ممکن است جوانی‌ام را نبینی.»

او در بخش دیگری از این گزارش نوشته است که به اتهام «تبلیغ علیه نظام، اجتماع و تبانی و دعوت مردم به فشاد از طریق انتشار ویدیوهای بدون حجاب»، به دادسرا برده شده و مورد تفهیم اتهام قرار گرفته است.

خانم رجبی در ادامه نوشته است: «ماموران در دادسرای مشهد، به سمت مادر او «اسلحه» گرفته‌اند و به آن‌ها اطلاعات دروغی درباره وضعیت سلامت فرزندشان داده‌اند که موجب آزار‌و‌اذیت آن‌ها شده است.»

فشارهای امنیتی بر فعالان صنفی معلمان در طول دو سال گذشته و به‌ویژه در پی اعتراض‌ به رخداد مسمومیت‌های مشکوک در مدارس عمدتا دخترانه ایران، تشدید شده است. بسیاری از معلمان معترض احکام اخراج یا بازنشستگی اجباری را از آموزش و پرورش محل خدمت خود دریافت کرده‌اند. تعداد دیگری از معلمان هم بازداشت شده‌اند. جمع دیگری نیز برای تحمل احکام‌ حبس از پیش صادر شده، به زندان‌ها منتقل شده‌اند. ایران وایر پیشتر به این موارد پرداخته است.

از بخش پاسخگویی دیدن کنید

در این بخش ایران وایر می‌توانید با مسوولان تماس بگیرید و کارزار خود را برای مشکلات مختلف راه‌اندازی کنید

صفحه پاسخگویی

ثبت نظر

اخبار

سرکوب دانشگاه؛ «افزایش محدودیت‌ها» در خوابگاه‌ها و انتخاب رشته دانشجویان

۳۰ مرداد ۱۴۰۲
خواندن در ۶ دقیقه
سرکوب دانشگاه؛ «افزایش محدودیت‌ها» در خوابگاه‌ها و انتخاب رشته دانشجویان