close button
آیا می‌خواهید به نسخه سبک ایران‌وایر بروید؟
به نظر می‌رسد برای بارگذاری محتوای این صفحه مشکل دارید. برای رفع آن به نسخه سبک ایران‌وایر بروید.
اخبار

تشدید ایست‌ و بازرسی‌ در شهرهای کردستان؛ نیروهای بیشتر و سخت‌گیری‌های گسترده‌تر

۱۱ تیر ۱۴۰۴
ایران‌وایر
شمار نیروهای حاضر در ایست‌ها افزایش قابل توجهی داشته است. در حالی‌ که پیش‌تر در هر ایست بازرسی سه یا چهار سرباز دیده می‌شد، اکنون این تعداد دو یا حتی سه برابر شده و علاوه بر آن، نیروهای امنیتی با پوشش لباس‌شخصی نیز به آن‌ها پیوسته‌اند.
شمار نیروهای حاضر در ایست‌ها افزایش قابل توجهی داشته است. در حالی‌ که پیش‌تر در هر ایست بازرسی سه یا چهار سرباز دیده می‌شد، اکنون این تعداد دو یا حتی سه برابر شده و علاوه بر آن، نیروهای امنیتی با پوشش لباس‌شخصی نیز به آن‌ها پیوسته‌اند.

در نخستین هفته از آتش‌بس جنگ اسراییل و ایران، موج جدیدی از ایست و بازرسی‌های گسترده در ورودی شهرهای کردستان و آذربایجان غربی شکل گرفته است. 

بر اساس مشاهدات میدانی و گزارش‌های محلی، هم‌اکنون تقریبا تمامی ورودی‌های شهرهای استان کردستان و آذربایجان غربی با ایست و بازرسی‌های گسترده مواجه هستند. این ایست‌ها که نخستین‌بار در جریان اعتراضات مردمی موسوم به «جنبش ژینا» در سال ۱۴۰۱ به‌صورت سازمان‌یافته در ورودی شهرها ایجاد شده بودند نه‌تنها برچیده نشده‌اند، بلکه پس از افزایش تنش‌های نظامی میان ایران و اسراییل، به‌طور چشمگیری گسترش یافته‌اند.

شمار نیروهای حاضر در این ایست‌ها نیز افزایش قابل توجهی داشته است. در حالی‌ که پیش‌تر در هر ایست بازرسی سه یا چهار سرباز دیده می‌شد، اکنون این تعداد دو یا حتی سه برابر شده و علاوه بر آن، نیروهای امنیتی با پوشش لباس‌شخصی نیز به آن‌ها پیوسته‌اند.

در جریان روزهای نخست جنگ اسراییل و ایران، تمرکز نیروهای نظامی عمدتا بر کنترل وانت‌ها و خودروهای باری بود، اما در روزهای اخیر، دامنه بازرسی‌ها به‌طور محسوسی گسترش یافته است. تقریبا تمامی خودروها اعم از سبک، سنگین، مسافرکش و سواری‌های شخصی، یا مورد بازرسی کامل قرار می‌گیرند، یا دست‌کم با سوالاتی از قبیل «از کجا می‌آیید؟» و «چه همراه دارید؟» روبه‌رو می‌شوند.

این در حالی است که پیش از جنگ، «محمد قسیم عثمانی»، نماینده سابق بوکان در مجلس ایران، در جریان سفر «مسعود پزشکیان»، رییس‌جمهور ایران به ارومیه، خواستار برچیده شدن این ایست و بازرسی‌ها شده بود. با این حال، نه‌تنها به این درخواست ترتیب اثر داده نشد، بلکه فضای امنیتی حاکم پس از جنگ، شکل جدی‌تری نیز به خود گرفته است.

افزایش ایست و بازرسی‌ها، نگرانی‌هایی را در میان شهروندان کردستانی نسبت به تشدید فضای امنیتی، کندی تردد و مزاحمت‌های روزمره ایجاد کرده است. با این حال، تاکنون هیچ مقام رسمی، درباره علت یا مدت‌زمان ادامه‌ این وضعیت اظهارنظر نکرده است.

از بخش پاسخگویی دیدن کنید

در این بخش ایران وایر می‌توانید با مسوولان تماس بگیرید و کارزار خود را برای مشکلات مختلف راه‌اندازی کنید

صفحه پاسخگویی

ثبت نظر

اخبار

وزیر ارتباطات اختلال اینترنت را به «حملات خارجی» نسبت داد

۱۱ تیر ۱۴۰۴
ایران‌وایر
وزیر ارتباطات اختلال اینترنت را به «حملات خارجی» نسبت داد